Nieuwe hosting-leverancier

2019 begint met een behoorlijke klus. De vorige hosting leverancier volstond niet meer. In 2018 waren er meerdere incidenten waar ze onvoldoende support voor konden geven waardoor ik erg veel tijd kwijt was om dit te herstellen. In december heb ik het besluit genomen op zoek te gaan naar een nieuwe leveranciers. Uit deze zoektocht is TransIP gekomen.

TransIP is een Nederlandse leverancier, toevallig gevestigd in Leiden. Ze gebruiken datacenters in Amsterdam of in Delft. Ze hebben een goede reputatie, zeker als het gaat over hun beschikbaarheid van de geleverde diensten maar in het bijzonder ook over hun support.

De managed hosting die TransIP aanbiedt is relatief duur voor de toepassing die ik voor mijn klanten nodig heb. Daarom heb ik gekozen om UNmanaged hosting te gaan toepassen. Nou ja, die management doe ik dus zelf. Dit geeft meer verantwoordelijkheden maar ook meer vrijheid en mogelijkheden om mijn klanten die diensten te leveren die ze nodig hebben.

Een van die mogelijkheden is de complete ondersteuning van tcp/ip versie 6. Waar voorheen de adressen gebruikt werden zoals 192.168.178.1 worden nu lange adressen zoals 2a01:7c8:fffa:91:0000:0000:0000:0001 gebruikt. Hiermee is een belangrijk probleem opgelost, namelijk het wereldwijde te kort aan ipnummers. Er zijn er zo veel, voor iedere vierkante meter op aarde zijn 66 met 22 nullen adressen beschikbaar. Mijn servers hebben ieder de beschikking over 18446744073709551616 adressen. Dat is voorlopig even voldoende.
Met de volgende knop kan je controleren of ik mijn werk goed heb gedaan.

ipv6 ready

Op Internet.nl kun je eenvoudig testen of je internet up-to-date is. Gebruiken jouw websitee-mail en internetverbinding wel moderne, betrouwbare Internetstandaarden? En, als dat niet zo is, wat kun je daar aan doen? Na enige aanpassingen is 100% mijn nieuwe standaard.

https://en.internet.nl/site/een2drie.nl/440318/
Zie ook https://en.internet.nl/site/een2drie.nl/440318/


In januari ben ik alle sites van mijn klanten aan het omzetten. Ik neem contact met u op wanneer u aan de beurt bent.